Svulla ben och gallor

Postat: 2013-01-29 @ 22:35:00 --Kategori: Hästar/trav-- Kommentarer (1)
Något som säkert alla har stött på någon gång i hästsammanhang är gallor. Den där irriterade svullnaden som gärna sätter sig nere vid kotleden. Det finns ju flera anledningar till deras uppdykanden, det kan vara ökad ansträngning, inflammation, infektion m.m. Ofta är gallorna totalt ofarliga. Många hästar lever hela sitt livet med galliga ben utan att på något sätt leva ett sämre liv. Är dom hårda och/eller ömma, eller dykt upp väldrigt plötsligt så bör man dock hålla dem under uppsikt, precis som allt annat ömmade och plötsligt uppdykande.
 
Men har ni tänkt på en sak vad gäller gallor. Nämligen hur många olika "behandlingar" som rekomenderas! Det ska värmas, det ska kylas, det ska lindas.... Vissa säger till och med att dem försvinner först om man far ut och joggar en sväng (när de uppstått av dålig blodcirkulation). Hur ska man veta vad som är rätt när alla säger olika? Det skulle vara intressant att få olika synpunkter och höra hur ni gör i just ert stall.
 
Vad gör du när du upptäcker att din häst är gallig i benen?
 
   Bilden har ingenting med gallor att göra
 
//Moa

Kommentarer
Postat av: Jenny

Mina egna ponnysar har aldrig fått gallror däremot har en annan häst i mitt stall fått gallror. Då sprutade vi på arnika(ett smärtstillande utan karenstid, ökar blodcirkulationen) på bomull och lindade, sen plast ovanpå det och sen kommer jag inte ihåg om vi hade stallbandage på det eller hur vi gjorde... Men han var ganska öm det var därför vi sprutade på arnika :)

2013-01-30 @ 18:01:39
URL: http://monteryttarn.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0